Brandveilig afdichten in het Erasmus MC

  • Zorg
Naar alle projecten

In opdracht van het Erasmus MC hebben we in Rotterdam verschillende verdiepingen voorzien van brandveilige afdichtingen. Deze afdichtingen helpen met het beheersen, beperken en vertragen van brand en zijn essentieel voor de algemene brandveiligheid van het gebouw. Zeker in een zorgomgeving van deze omvang is het essentieel om de afdichtingen ten alle tijde in topconditie te houden en doorbraken direct te herstellen. 

Het Erasmus MC is een enorm en complex gebouw met een grote diversiteit aan installaties. Daarnaast zorgen nieuw- en verbouwprojecten continu voor veranderingen die invloed hebben op de brandveiligheid. 

De zorg innoveert continu, nieuw installaties moeten worden aangesloten op de voorzieningen van het gebouw. In veel gevallen moet daarvoor een doorgang worden gemaakt in een muur, wat als gevolg heeft dat het muurelement niet meer brandwerend is. Om de brandveiligheid op orde te houden is het van groot belang dat deze afdichtingen regelmatig worden gecontroleerd en onderhouden.

Brandveiligheid zit in de details

Onze werkzaamheden hadden vooral betrekking op het brandveilig afdichten van moeilijk bereikbare verdeelstation, de traforuimtes en de omgeving rondom het Betobar-railsysteem. In onze missie om de brandveiligheid van vastgoed structureel te verbeteren is het essentieel om juist dit soort detailwerk met grote precisie uit te voeren.

Meer weten over onze manier van werken? Neem een kijkje bij onze diensten!

Diensten


Opdrachtgever:

Erasmus Medisch Centrum

Ik help je graag verder

Rob Michielsen

Directeur Stel je vraag

Vergelijkbare projecten

In uitvoering

Albert Schweitzer ziekenhuis

In uitvoering

Toekomstgericht kijken naar brandveiligheid in academisch ziekenhuis

In uitvoering

Tilburg University