Toekomstgericht kijken naar brandveiligheid in academisch ziekenhuis

  • Zorg
Naar alle projecten

In Amsterdam mogen de vaklieden van Bergh Brandveiligheid aan een heel bijzonder project bijdragen. Het Amsterdam UMC (locatie VUmc) is één van de beste academische ziekenhuizen van Nederland en wil de mate van brandveiligheid gestructureerd verbeteren en het onderhoud daarvan vergemakkelijken. 

Werkzaamheden in een levendige zorg omgeving

De capaciteit van zorg staat al jaren onder spanning. Veel zorginstellingen stellen benodigde werkzaamheden uit omdat werk-hinder de planningen extra onder druk kan zetten. Vandaar dat wij extra tijd besteden aan het meedenken met de klant. Door brandveiligheidssystemen inzichtelijk te registreren behoudt het ziekenhuis overzicht en kan onderhoud preventief plaatsvinden. 

Creativiteit niet altijd ongewenst bij brandveiligheid

Zelf ‘knutselen’ aan brandveiligheidsinstallaties is nooit een goed idee, maar toch laten bepaalde situaties je geen keus. Dit heeft zich ook voorgedaan tijdens dit project waarbij onze brandveiligheidsexperts een ongebruikelijk alternatief hebben moeten zoeken. Zo’n alternatief laten wij altijd onafhankelijk keuren om te zorgen dat de hoogste mate van brandveiligheid gewaarborgd blijft. Onze oplossing bleef niet onopgemerkt en zorgde voor een aanzienlijk snellere doorlooptijd en veel minder overlast.

Samen Beter Bouwen

Ook tijdens dit project werken we samen met een ander bedrijf van Bergh Bouwgroep. Bergh Bouw ondersteund ons tijdens de werkvoorbereiding en verricht bouwkundige werkzaamheden op locatie. Onze bedrijven vinden elkaar makkelijk en kunnen op die wijze meer toevoegen bij dit project. Communicatie is daarbij vanzelfsprekend de sleutel tot succes. 

Meer weten over samenwerkingen bij Bergh Bouwgroep? Kijk op www.berghbouwgroep.nl 

Opdrachtgever: Amsterdam UMC

Start: 2022

Ik help je graag verder

Maikel Baten

Projectleider Stel je vraag

Diensten binnen dit project

Brandwerend afdichten

Laat een brand niet overslaan naar naastgelegen ruimtes. Het brandwerend afdichten van gaten, naden en kieren is essentieel voor de brandveiligheid in jouw pand.

Compartimenteren

Het compartimenteren van jouw pand is nodig om de omvang van een brand te kunnen beperken en veilig vluchten mogelijk te maken.

Brandveiligheidsinstallaties

Wanneer er brand uitbreekt, is het belangrijk om snel te handelen. Door de installatie van de juiste brandveiligheidsinstallaties kan er snel en veilig worden ontruimd.