Albert Schweitzer ziekenhuis

  • Zorg
Naar alle projecten

Sinds enkele jaren verzorgen wij de inspectie en herstelwerkzaamheden aan de brandwerende applicaties op alle locaties van het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Een samenwerking die vanaf het begin af aan al fijn aanvoelt. Waarom? We vertellen er graag over. 

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is met recht een uniek ziekenhuis. Het combineert klinische zorg van topniveau met (basis)zorg op 3 verschillende locaties (Dordrecht, Sliedrecht en Zwijdrecht) en een buitenpolikliniek (Ridderkerk). Daarmee is het Albert Schweitzer ziekenhuis dé zorgpartner van inwoners in de regio Zuid-Holland-Zuid. 

Het motto van het Albert Schweitzer ziekenhuis is "Zorg met hoofd, hart en ziel" en is ook terug te vinden in het logo. 

Het hoofd staat garant voor kennis, kunde en ervaring. Ieder zo zijn specialisme of het nu gaat om zorg verlenen of brandveiligheid beheren van een ingebruikzijnde locatie.

Het hart gaat uit naar de mens achter de patiënt, naar hun individuele wensen, belangen en overtuigingen. Bergh Brandveiligheid is een mensgerichte onderneming waarbij de klant en de medewerker centraal staan. We vinden het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen: We bieden mogelijkheden voor diegene die wat verder staat van de arbeidsmarkt en wil werken aan brandveiligheid.

De ziel ligt bij ASZ in de gedrevenheid en passie voor patiëntgerichte zorg. Die passie delen we op het gebied van klantgericht maatwerk in brandveiligheidsoplossingen.

Vanaf de start van de samenwerking met het Albert Schweitzer ziekenhuis werken we aan veiligheid. Ieder op zijn eigen manier en vanuit zijn eigen specialisme. 

Dagelijks werken aan veiligheid

Medio vorig jaar is onze samenwerking met het Albert Schweitzer ziekenhuis gestart. Sindsdien bestaan onze werkzaamheden in eerste instantie uit de inspectie en brandwerend afdichten van alle brandscheidingswanden en brandscheidingsvloeren. We zijn deze werkzaamheden gestart op locatie Dordrecht waarna we ook de locaties in Sliedrecht en Zwijndrecht zullen inspecteren. Dit doet ons onderhouds- en beheerteam. Kevin vertelt je graag meer over zijn werkzaamheden.

 

Met het inspecteren van alle brandscheidingswanden en -vloeren brengen we eventuele onvolkomenheden in kaart. Zo kan een klein gaatje, dat in een muur geboord is, al voor gevaarlijke situaties zorgen. Na deze inspectieronde volgt een advies en herstellen we uiteindelijk alle aangetroffen mankementen. Uiteindelijk ontstaat een brandveilig gebouw wat middels ons digitaal logboeksysteem eenvoudig beheersbaar is. 

Opdrachtgever

Albert Schweitzer ziekenhuis

Ik help je graag verder

Rob Michielsen

Directeur Stel je vraag

"We leveren een bijdrage aan een veiligere leefomgeving voor de patiënten en werkomgeving voor het personeel van het ziekenhuis. Dat maakt mijn werk bijzonder." 

Diensten binnen dit project

Inspectie en advies

Het brandveilig maken van een pand is een nauwkeurige klus. Bergh Brandveiligheid inspecteert het pand en adviseert over de te nemen maatregelen.

Advies brandveiligheid

Brandveiligheid is een belangrijk thema waar de laatste tijd steeds meer aandacht aan wordt besteed. Gedegen advies rondom brandveiligheid is daarom belangrijker dan ooit.