Specialisme staat voorop bij onze vakman Kevin

09-11-2020
Terug naar overzicht

In alles wat we doen, staat brandveiligheid voorop. Zo ook voor onze vakman Kevin. Hij is dagelijks bezig met het brandveilig maken van panden. Hij vertelt je graag over zijn werkzaamheden en in het bijzonder het project 'Albert Schweitzer ziekenhuis' in Dordrecht. 

Wie ben je? 

"Ik ben Kevin Snoeren, ik ben 29 jaar en woon in de buurt van Oosterhout. Sinds 1,5 jaar ben ik werkzaam als vakman bij Bergh Brandveiligheid. Hiervoor heb ik jarenlang wat algemenere bouwkundige klussen uitgevoerd. Zo ben ik vanuit mijn MBO opleiding Mechatronica direct aan de slag gegaan als lasser. Later heb ik nog een tijd als constructie bankwerker gewerkt. Maar om eerlijk te zijn miste ik een bepaald soort specialistisch werk. Dat is een van de redenen waarom ik in 2018 begonnen ben met de opleiding Bouwkunde - specialisatie Constructie en Techniek. Daarnaast heb ik medio 2019 de switch gemaakt naar Bergh Brandveiligheid. Ik heb hier gevonden wat ik zocht: een echt specialisme wat het werken voor mij veel uitdagender maakt."

Wat zijn jouw werkzaamheden bij Bergh Brandveiligheid?

"Ik zal wat vertellen over het project waar ik op dit moment volledig mee bezig ben. Als Bergh Brandveiligheid zijnde zijn we sinds medio vorig jaar bezig met de inspectie en brandwerend afdichten van alle brandscheidingswanden en -vloeren in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Dat is een enorme klus die naar verwachting tot 2022 zal duren. Je moet je voorstellen dat dit ziekenhuis bestaat uit een oudbouw pand en een nieuwbouwpand én ook de locatie in Zwijndrecht. In die volgorde zullen we onze werkzaamheden dan ook uitvoeren."

"Allereerst zullen wij alle wanden en vloeren inspecteren op onvolkomenheden in de doorvoeren. Daarnaast voeren we ook inspectiewerkzaamheden uit op de vloer- en wandscheidingen. We inspecteren vloerscheidingen en brandwanden, welke door ons of door andere partijen zijn aangebracht. Daarnaast inspecteren we gaten die geboord zijn tot aan kabelgoten of luchtkanalen. Alles wat door de wanden en/of vloeren gaat, breng ik in kaart. Het kleinste gaatje kan namelijk al gevaarlijke situaties opleveren. Daarnaast breng ik in kaart waar verschillende wanden zich bevinden en hoe de brandwerendheid van een wand zou moeten zijn (dit kan bijvoorbeeld 30 tot 60 minuten zijn), welk materiaal is aangebracht op deze wanden, etc."

"Na deze inspectie volgt een advies en, indien er mankementen gevonden zijn, een calculatie van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Pas na akkoord op deze werkzaamheden gaan we daadwerkelijk aan de slag."

Wat vind je leuk aan je werk?

"Zoals al eerder aangegeven vind ik het specialistische karakter van Bergh Brandveiligheid erg leuk. We zijn echt bezig met brandveiligheid in plaats van algemenere bouwkundige werkzaamheden. Dat trekt mij veel minder aan. We zijn iedere dag bezig met het (brand) veilig maken van een pand. In dit geval gaan we met een ziekenhuis nog een stapje verder. We leveren een bijdrage aan een veiligere leefomgeving voor de patiënten en werkomgeving voor het personeel van het ziekenhuis. Dat maakt mijn werk ook bijzonder." 

"Hoewel ik mij vooral bezighoud met de inspectie van brandscheidingen, voer ik zelf ook afdichtingen uit. Daarnaast breng ik brandvertragende voorzieningen als brandwerende strips in deuren en brandwerende deuren zelf aan."

Hoe ga je om met de Corona maatregelen in met name het ziekenhuis? 

"Ik moet zeggen dat we vrij weinig last hebben van de maatregelen ten aanzien van Corona. Uiteraard komen we niet eens in de buurt van de Corona afdeling daar mogen we niet komen. Op het moment dat we aan de slag gaan in het ziekenhuis zetten we een mondkapje op. Tijdens de eerste golf (in maart/april) hebben we zelfs ons elektrisch en handgereedschap iedere dag ontsmet."

Het project 'Albert Schweitzer ziekenhuis' neemt nog wat tijd in beslag. Maar wat is je volgende project? 

"Vanaf volgende week gaan we aan de slag met een nieuw project voor de Universiteit van Utrecht. We voeren daar soortgelijke werkzaamheden uit als in het Albert Schweitzer ziekenhuis. We inspecteren de brandscheidingen die destijds door andere partijen zijn aangebracht. Na inspectie, zorgen we direct dat een eventueel mankement direct in orde wordt gemaakt. In die zin is het net iets anders ten opzichte van het Albert Schweitzer ziekenhuis waar we eerst een advies uitbrengen en een calculatie gemaakt moet worden."

Wil je meer weten over onze dienstverlening? Bekijk dan ons dienstenoverzicht of neem contact met ons op.