Watersteyn Dordrecht

  • Wonen
Naar alle projecten

Watersteyn Dordrecht

Op verzoek van Woonzorg Nederland wordt de brandveiligheid van diverse woongebouwen geïnventariseerd. Hierbij is gekeken naar het huidige brandveiligheidsniveau van het gebouw, ten opzichte van de minimale brandveiligheidseisen van het Bouwbesluit 2012. Uit dit onderzoek bleek dat verschillende woningcomplexen van Woonzorg Nederland niet voldeden aan de laatste eisen.

Vanuit een aanbestedingstraject heeft Bergh Brandscheidingen B.V. opdracht gekregen op basis van prijs en kwaliteit om 4 wooncomplexen van Woonzorg Nederland brandveilig te maken.

Voor locatie Watersteyn te Dordrecht voerden we geruisloos de werkzaamheden uit.

Overlast minimaliseren

Door zoveel mogelijk onderdelen te prefabriceren was er maar een kort contactmoment en dus overlast voor de bewoners. Samen met het saneren van asbest werden de voordeurenpuien compleet vervangen en voorzien van een frisse kleurstelling. In de woning werden diverse onderdelen zoals afvoerventielen en leidingdoorvoeren brandveilig gemaakt.

Opdrachtgever:

Woonzorg Nederland

Ik help je graag verder

Rob Michielsen

Directeur Stel je vraag

Diensten binnen dit project

Inspectie en advies

Het brandveilig maken van een pand is een nauwkeurige klus. Bergh Brandveiligheid inspecteert het pand en adviseert over de te nemen maatregelen.

Onderhoud en beheer

Brandveiligheid is een continu proces waarvoor aandacht nodig is. Wij inspecteren en herstellen de brandscheidingen waar nodig.