Wooncomplex Cruysenhoek

  • Wonen
Naar alle projecten

Maandag 14 juni heeft onze collega Alfons Paardekam (projectleider) met zijn team een mooi project afgerond voor het wooncomplex Cruysenhoek in Hellevoetsluis. Dit wooncomplex is eigendom van en wordt beheerd door Woonzorg Nederland. Zij zijn de grootste landelijke corporatie in seniorenhuisvesting.

Brandveiligheid als prioriteit

Woonzorg Nederland heeft als doel om de seniorenhuisvesting in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Daarvoor werken ze voortdurend aan de verbetering, transformatie en innovatie van de woonconcepten en -diensten. Een wooncomplex moet uiteraard voldoen aan wet- en regelgeving als het gaat om brandveiligheid. Het is goed om te zien dat organisaties als Woonzorg Nederland doelbewust bezig zijn met brandveiligheid. Ze kozen ervoor preventief aan de slag te gaan en werkzaamheden uit te laten voeren in het wooncomplex Cruysenhoek in Hellevoetsluis, zodat het voldoet aan de nieuwste regelgeving.

Zorgvuldige voorbereiding

Bij een grootschalig project als dit is een goede voorbereiding cruciaal. Louise Dits (bewonersconsulent) en Harold Van Hoof (technisch manager) van Woonzorg Nederland hebben hierin een belangrijke rol gespeeld. We kijken met veel plezier terug naar de samenwerking en het contact met hen. Mede door hun inzet en veelvuldig contact met de bewoners, is het project succesvol afgerond.

Wat hebben we gedaan?

We hebben in het complex verschillende punten aangepakt. Zo zijn we begonnen met het opwaarderen van de voordeuren van 97 woningen. De woningen hebben een nieuwe brandveilige voordeur gekregen. Ook zijn er verschillende ramen vervangen; van klepramen naar vaste ruiten. Alles om de brandveiligheid voor de bewoners te verbeteren. En we zijn aan de slag gegaan in de woningen met de ventilatie en hebben brandwerende ventielen geplaatst. Deze ventielen gaan automatisch dicht bij het uitbreken van een brand, waardoor er geen lucht meer bijkomt.

Onze collega`s Carlo Van Zon (uitvoerder) en Sander Vermaat (werkvoorbereider) hebben dit project samen met diverse monteurs en een aantal schilders opgepakt. Bij het vervangen van ramen en deuren was het logisch om ook direct het verfwerk mee te nemen. Door dit te bundelen, hebben we voorkomen dat de bewoners een langere periode eventuele last zouden ervaren van de werkzaamheden.

We bedanken Woonzorg Nederland voor de prettige samenwerking!

“Samen met Woonzorg Nederland het leven van senioren betekenisvol verbeteren.”

Diensten binnen dit project

Brandwerend afdichten

Laat een brand niet overslaan naar naastgelegen ruimtes. Het brandwerend afdichten van gaten, naden en kieren is essentieel voor de brandveiligheid in jouw pand.

Inspectie en advies

Het brandveilig maken van een pand is een nauwkeurige klus. Bergh Brandveiligheid inspecteert het pand en adviseert over de te nemen maatregelen.