Collega met ambitie!

12-10-2021
Terug naar overzicht

De afwisseling tussen kantoor en op locatie trekt Adam Plugge het meeste aan in zijn nieuwe functie als werkvoorbereider bij Bergh Brandveiligheid. De 24-jarige Dordtenaar vertelt je graag over zijn drijfveren, de uitdagingen van zijn nieuwe baan en de ervaring met het project ‘Meerkoldreef’!

Wie ben je?

“Mijn naam is Adam Plugge (24) en ik woon sinds kort in Dordrecht. Ik ben geboren in Zuid-Afrika evenals mijn moeder, zus en twee broers. Mijn vader is wel Nederlands, die is met zijn ouders naar Zuid-Afrika verhuisd toen hij nog op de middelbare school zat.

Ik ben in 2017 afgestudeerd als werkvoorbereider in de interieurbouw en ben gelijk vanuit school bij Coors Interieurbouw gaan werken. Na bijna vier jaar was ik toe aan wat anders, dat is met alle geluk Bergh Brandveiligheid geworden!”

Wat zijn jouw werkzaamheden bij Bergh Brandveiligheid?

“Bij Bergh Brandveiligheid ben ik aan de slag gegaan als werkvoorbereider. Voor een groot deel komt mijn werk dus overeen met mijn vorige baan, maar wel in een hele andere branche. In deze functie kan ik mijn oplossingsgerichtheid goed kwijt. Werken als een team vind ik erg belangrijk, daarom vind ik het motto “Samen Beter Bouwen” ook echt fantastisch.

Het is een leuke, nieuwe uitdaging om alles te weten te komen over de materialen en reglementen rondom brandveiligheid. Vanuit de leverancier van bijvoorbeeld brandwerende materialen volg ik allerlei trainingen. Stap voor stap leer ik zo steeds meer welk materiaal waarvoor geschikt is en hoe ik dit kan toepassen in de projecten.”

Je bent op dit moment bezig voor het project ‘Meerkoldreef’. Kun je daar wat meer over vertellen?

“Dit is eigenlijk het eerste project dat ik zelf oppak als werkvoorbereider. Heel fijn dat ik nu al veel verantwoordelijkheid krijg. Twee weken terug hebben we dit project toegezegd gekregen. Ik ben vanaf het begin betrokken. De eerste stap was het maken van een calculatie. Het betreft een project waarbij we deuren en glas gaan vervangen door brandwerend materiaal. Ook zal het plafond op een aantal punten brandwerend worden afgedicht. 

Op dit moment zijn we bezig om alles af te meten en ben ik dus ook op locatie te vinden. We hopen in de eerste week van augustus te starten met de uitvoeringsfase. Dan draag ik het over aan de uitvoerder. Uiteraard blijf ik wel betrokken tot en met de oplevering.”

Wat vind je zo leuk aan je werk?

“Ik vind het heel erg belangrijk dat ik geen eentonig werk doe. En gelukkig is dat niet zo! Het is heel divers; elke dag is weer iets anders. Meer dan in mijn vorige baan ben ik nu regelmatig op locatie te vinden. Dat vind ik heel prettig, zodat ik feeling krijg bij de projecten en niet alleen achter mijn bureau zit. Je bent eigenlijk een schakel tussen alle betrokken partijen en hebt de uitdaging om dit alles samen te brengen. 

Hoe ik de toekomst zie? Voor nu ga ik mij verder verdiepen in de wereld van brandveiligheid. Mijn ambitie is om daarna door te groeien als uitvoerder en projectleider.”

Wil je meer weten over onze dienstverlening of ben je nieuwsgierig naar onze vacatures? Neem contact met ons op!

Ik help je graag verder

Rob Michielsen

Directeur Stel je vraag