Bravis ziekenhuis brandveilig

21-11-2016
Terug naar overzicht

De laatste jaren hebben er enorme uit- en inbreidingen plaatsgevonden bij Bravis Bergen op Zoom. Dat is de reden dat zij een Masterplan Brandveiligheid hebben laten opstellen door de adviseur.

In combinatie met een sprinkler is een optimaal plan opgesteld voor een veilig gebruik van de locatie. Het toepassen van een sprinkler betekent namelijk niet dat brandscheidingen overbodig zijn. Om veilig vluchten mogelijk te maken, in combinatie met horizontale evacuatie, is een compartimentering noodzakelijk

Aanpak

In een korte periode hebben de medewerkers van Bergh Brandscheidingen de enorme klus geklaard. Vanwege de interne verhuizingen moest dit gedaan worden binnen één werkweek. Voor twee afdelingen. Om de werkzaamheden van alle disciplines (sprinkler, BMI, bouwkundig en de verhuizingen) gestroomlijnd te laten plaatsvinden waren afwijkende werktijden noodzakelijk.

Resultaat

Door een strakke planning en de goede coördinatie van het bouwteam is het bouwvolume opgevoerd van 1 naar 2 afdelingen per week. Als een denderende trein zijn de brandscheidingen op orde gebracht. Iedere vrijdagochtend werden de plafonds gesloten en de afdelingen schoon terug opgeleverd aan het ziekenhuis.

Ik help je graag verder

Rob Michielsen

Directeur Stel je vraag