Brandveiligheid en kunst komen samen in Dordrecht!

  • Monumenten
Naar alle projecten

In Dordrecht mogen wij bijdragen aan een wel heel uniek project. In opdracht van de gemeente Dordrecht hebben we in verschillende ateliers brandveiligheid werkzaamheden uitgevoerd . Het doel is om de brandveiligheid in de panden naar een hoger niveau te brengen. 

Pictura

Momenteel is het pand de thuisbasis voor Teekengenootschap Pictura wat is opgericht in 1774. Het genootschap vervult een belangrijke maatschappelijke rol in het tentoonstellen van hedendaagse kunst en het informeren over actuele ontwikkelingen in de kunstwereld. Zij dragen bij aan een beter kunstklimaat en willen de stad Dordrecht profileren als toonaangevende kunstenaarsstad. 

Werkzaamheden

In het rijksmonumentale gebouw worden verschillende installaties toegepast om de mate van brandveiligheid langdurig op peil te houden. Het pand wordt onder andere voorzien van een  brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie, blusmiddelen en nood- en vluchtwegverlichting. Naast de elektrotechnische werkzaamheden worden er bouwkundig ook aanpassingen verzorgt. Denk hierbij aan: realiseren van een extra vluchtweg en het aanbrengen van bouwkundige scheidingen. Het volledige pakket aan  werkzaamheden zorgt ervoor dat de brandveiligheid in het pand fors wordt verbeterd

Brandveiligheidsrapportage

In combinatie met de brandveiligheidsinstallaties wordt er ook een brandveiligheidsrapportage opgesteld waarmee er verantwoording kan worden afgelegd over de brandveiligheid van het gebouw. Deze rapportage toont aan dat het gebouw voldoet aan de brandveiligheidsnormen en is een verplicht document voor de verzekering. Zo blijven we met elkaar brandveilig.

Samen Beter Bouwen

Op locatie werken we ook samen met Bergh Beheer & Onderhoud die verschillende bouwkundige aanpassingen gaan doen aan de ateliers. Hierbij ligt de focus op modernisatie en verduurzaming van het gebouw. Zo bouwen we samen aan een hogere mate van brandveiligheid!

Benieuwd naar hoe wij Samen Beter Bouwen? Kijk op www.samenbeterbouwen.nl  

Wil je meewerken aan dit project? Bekijk onze openstaande vacatures!
 

Opdrachtgever: Gemeente Dordrecht

Start: 2022

Ik help je graag verder

Fred Baselier

Projectleider Stel je vraag

"Veilige gebouwen zijn bruikbare gebouwen. Samen Bouwen we aan een (brand)veiliger land."

Diensten binnen dit project

Brandwerend afdichten

Laat een brand niet overslaan naar naastgelegen ruimtes. Het brandwerend afdichten van gaten, naden en kieren is essentieel voor de brandveiligheid in jouw pand.

Brandveiligheidsinstallaties

Wanneer er brand uitbreekt, is het belangrijk om snel te handelen. Door de installatie van de juiste brandveiligheidsinstallaties kan er snel en veilig worden ontruimd.

Advies brandveiligheid

Brandveiligheid is een belangrijk thema waar de laatste tijd steeds meer aandacht aan wordt besteed. Gedegen advies rondom brandveiligheid is daarom belangrijker dan ooit.