Gemeente Moerdijk gaat voor een hogere mate van brandveiligheid

  • Utiliteit
Naar alle projecten

Sinds 2019 werken de gemeente Moerdijk en Bergh Brandveiligheid samen om de mate van brandveiligheid in alle gebouwen van de gemeente te verhogen. Via aanbestedingen worden er verschillende fases van dit project in de markt gezet, en gelukkig kunnen we onze samenwerking al enige tijd verlengen.

Ten zuiden van Hoeksche Waard ligt de gemeente Moerdijk, de op drie na grootste gemeente van Noord-Brabant. De gemeente telt 37.298 inwoners en heeft als hoofdplaats Zevenbergen. Vanuit de gemeente is er in 2019 een aanbesteding uitgezet voor het verhogen van de mate van brandveiligheid van het gemeentelijk vastgoed. Sindsdien is Bergh Brandveiligheid verantwoordelijk de werkzaamheden omtrent de brandveiligheid.

Aanbieding op maat

Als onderdeel van de aanbesteding (fase 2) hebben we een uitgebreid en concreet plan van aanpak aangeleverd wat volledig is afgestemd op de situatie(s) en wensen van de opdrachtgevende partij. De meest recente fase betreft 35 locaties waarvan er bij 32 locaties diverse werkzaamheden dienen te worden uitgevoerd. Dit soort projecten, met diverse locaties, diverse situaties en diverse werkzaamheden passen perfect bij onze werkwijze en doelstellingen. Op deze manier zijn we ook in de volgende fase van dit project de samenwerking aangegaan.

Gefaseerd werken naar ons einddoel

Zoals eerder benoemd zijn we al langere tijd in samenwerking met de Gemeente Moerdijk en hebben we ook de eerste fase van dit project mogen uitvoeren. Gezien de omvang van dit project is er voor gekozen om de opdracht gefaseerd in de markt te zetten. Wij zijn trots dat we ook de tweede fase mogen uitvoeren en verder mogen bijdragen aan de brandveiligheid van gemeente Moerdijk.

Diverse locaties, diverse werkzaamheden

Op diverse locaties wordt er hard gewerkt om de mate van brandveiligheid langdurig te verbeteren. Want dit project betreft ook wel hele bijzondere locaties, van Fort de Hel en het Mauritshuis tot verschillende musea en sportcomplexen. Al deze locaties hebben een unieke brandveiligheidssituatie en behoeven grotendeels een plan van aanpak in de mate van brandveiligheid te verbeteren. Dat is precies wat ons werk zo mooi maakt, de diversiteit en de impact van onze werkzaamheden en de plekken waar we het mogen uitvoeren. 

Meer weten over hoe u de mate van brandveiligheid van uw vastgoed kunt verbeteren? Neem een kijkje bij onze diensten of neem contact op!

DienstenOpdrachtgever: Gemeente Moerdijk

Start: 2019

Ik help je graag verder

Fred Baselier

Projectleider Stel je vraag

Diensten binnen dit project

Brandwerend afdichten

Laat een brand niet overslaan naar naastgelegen ruimtes. Het brandwerend afdichten van gaten, naden en kieren is essentieel voor de brandveiligheid in jouw pand.

Brandveiligheidsinstallaties

Wanneer er brand uitbreekt, is het belangrijk om snel te handelen. Door de installatie van de juiste brandveiligheidsinstallaties kan er snel en veilig worden ontruimd.