Woningstichting De Zaligheden

  • Wonen
Naar alle projecten

Recentelijk hebben wij in opdracht van Woningstichting De Zaligheden ervoor gezorgd dat het zelfstandige woongebouw ‘De koperwiek’ is voorzien van diverse bouwkundige voorzieningen, zodat het gebouw voldoet aan de gestelde criteria voor brandveiligheid. Op korte termijn zal er worden begonnen met de vervanging van de brandmeldinstallatie in combinatie met aanpassingen aan de rook- en warmteafvoerinstallatie (RWA) zodat deze weer voldoen aan de gestelde criteria. De volledige oplevering van dit project zal richting het einde van het jaar plaatsvinden.

Het bieden van totaaloplossingen voor onze klanten

Woningstichting De Zaligheden (WSZ) is een woningcorporatie gevestigd in De Kempen die circa 3.500 huurwoningen tot hun beschikking heeft voor mensen met een bescheiden inkomen. De woningstichting vindt het belangrijk dat iedereen, zowel jongeren, ouderen en mensen met een (lichamelijke) beperking, ook prettig kunnen wonen voor een betaalbare prijs. WSZ heeft Bergh Brandveiligheid ingeschakeld om woongebouw De Koperwiek te voorzien van een hogere mate van brandveiligheid. Reeds hebben wij ook voor deze opdrachtgever een bestaand woongebouw voor zelfstandig wonen voorzien van bouwkundige en installatietechnische voorzieningen, zodat het woongebouw voldoet aan de gestelde eisen op het gebied van brandveiligheid. 

Variatie en verschil door Samen Beter Bouwen

In samenwerking met adviesbureau Nex2us en deskundige partner Exiss hebben wij ervoor gezorgd dat de gebouwen onder andere zijn voorzien van een juiste Brandmeld-/Ontruimingsalarminstallatie, zodat de installaties voldoen aan de gestelde eisen zodat de RWA en BMI/OAI gecertificeerd kunnen gaan worden en hiermee de woongebouwen een veilige leefomgeving bieden voor de bewoners.  

Door brandwerende wanden en deuren te plaatsen, beschikken de gebouwen over een verhoogde mate van brandveiligheid. Daarnaast worden de voordeuren van de woningen voorzien van vrijloopdrangers, zodat de deuren automatisch kunnen sluiten bij brand. In combinatie met het plaatsen van rookmelders wordt de brandveiligheid van de gebouwen verhoogd en bieden deze bouwkundige faciliteiten bescherming tegen verspreiding/uitbreiding van brand en de nevenschade hiervan. Door Samen Beter te Bouwen creëren wij een veilige leefomgeving voor zowel bewoners, bezoekers, werknemers en omwonende. 

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen op basis van brandveiligheid? Neem een kijkje op onze website bij het kopje diensten of neem vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak met een van onze collega’s. 

Neem contact met ons op

 

 

 

Ik help je graag verder

Fred Baselier

Projectleider Stel je vraag