Parkeergarage Lindebaan

  • Utiliteit
Naar alle projecten

In opdracht van VVE Beheer MVGM heeft Bergh Brandveiligheid een parkeergarage aan de koepelstraat te Bergen op Zoom voorzien van een hogere mate brandveiligheid. In dit unieke project worden de bouwkundige werkzaamheden en installatietechnische werkzaamheden gecombineerd om de brandveiligheid op de lange termijn te kunnen garanderen. Naar verwachting zijn de aanpassingen aan het eind van het jaar gereed.

Hoge mate van brandveiligheid

Het is belangrijk dat gebouwen zoals deze parkeergarage voorzien zijn van over een hoge mate van brandveiligheid, alleen op deze manier blijft de ruimte een veilige plek voor alle bewoners en overige gebruikers. Tijdens dit project is de mate van brandveiligheid verhoogd door verschillende installatietechnische en bouwkundige werkzaamheden uit te voeren.

De bouwkundige werkzaamheden in dit project komen voor uit de behoefte naar compartimentering. Door de ruimte te compartimenteren wordt branddoorslag beperkt en brand zoveel mogelijk vertraagd, waardoor de evacuatietijd voor bewoners en gebruikers wordt verlengd. Dit is gedaan door o.a. brandwerende rolschermen te plaatsen de deze te voorzien van een betonnen fundering om te zorgen dan de brand ook niet ondergronds door kan slaan naar een ander compartiment. Verder zijn de ruimtes voorzien van brandvertragende wanden, deuren en doorvoeringen om onze brandscheidingen zo effectief mogelijk te maken.

Naast bouwkundige werkzaamheden zijn er ook verschillende systemen geïnstalleerd om brand in een vroeg stadium te detecteren en te melden. Zo zijn de autovrije ruimtes voorzien van rookmelders en zijn de overige ruimtes voorzien van LIST sensorkabel, wat brand detecteert op basis van lokale temperatuur stijgingen en dus niet beïnvloed wordt door uitlaatgassen. Daarnaast zijn er draagbare blustoestellen geplaatst waardoor kleine branden direct kunnen worden bestreden. De garage is ook voorzien van een ontruimingsalarminstallatie en de vluchtwegen zijn voorzien van nood- en vluchtwegverlichting. 

Bouwen op elkaar

In samenwerking met Hertek hebben wij ervoor gezorgd dat de garage veiligheid biedt aan alle gebruikers. Door onze systemen te laten keuren door een onafhankelijke inspectie instelling kunnen we de mate van brandveiligheid laten voldoen aan de norm in het bouwbesluit en de installaties in de garage voorzien van een CCV inspectie certificaat

Door samen te werken met adviesbureau Altavilla hebben we een compleet pakket van brandveiligheid kunnen bieden aan de opdrachtgever, waardoor gebruikers en omwonenden beter beschermd zijn tegen brand en de gevolgen daarvan.

Benieuwd naar hoe we u kunnen helpen om brandveiligheid naar een hoger niveau te tillen? bekijk dan onze Diensten of neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Neem contact op


Ik help je graag verder

Fred Baselier

Projectleider Stel je vraag

Updates

Bouwkundige werkzaamheden afgerond

De fundaties van de brandwerende rolgordijnen zijn naar wens afgerond, nu kan er worden verder gewerkt aan de installatietechnische werkzaamheden in de parkeergarage!

15-10-2021
Werkzaamheden van start

We zijn begonnen aan de verhoging van de mate van brandveiligheid bij parkeergarage Lindebaan. Vandaag is er een begin gemaakt aan de eerste bouwkundige aanpassingen die nodig zijn brand significant te vertragen.

27-09-2021

Diensten binnen dit project

Brandwerend afdichten

Laat een brand niet overslaan naar naastgelegen ruimtes. Het brandwerend afdichten van gaten, naden en kieren is essentieel voor de brandveiligheid in jouw pand.

Compartimenteren

Het compartimenteren van jouw pand is nodig om de omvang van een brand te kunnen beperken en veilig vluchten mogelijk te maken.

Brandveiligheidsinstallaties

Wanneer er brand uitbreekt, is het belangrijk om snel te handelen. Door de installatie van de juiste brandveiligheidsinstallaties kan er snel en veilig worden ontruimd.