Crabbehof Dordrecht

  • Wonen
Naar alle projecten

In samenwerking met ‘MVGM wonen’ is Bergh brandveiligheid bezig om het adviesrapport, voor de locatie Crabbehof uit te voeren. Het Crabbehof in Dordrecht bestaat uit 5 wooncomplexen met ruim 190 woningen en omringt het winkelcentrum Crabbehof. Van de 5 wooncomplexen bevinden 2 complexen zich aan de Groen van Prinstererweg, 2 complexen aan de Oldenbarneveltplein, en één complex aan de Thorbeckeweg.

Aan de slag!

Op basis van het adviesrapport van Adviescentrum Brandveilig Wonen heeft Bergh Brandveiligheid een plan van aanpak ontwikkeld om de brandveiligheid verder te verbeteren. Zo worden alle doorvoeringen die vanuit de bergingsruimte door het plafond gaan brandvertragend afgewerkt. Daarnaast, worden de deuren van de algemene ruimtes en galerijen vervangen door 30-min brandwerende deuren. Deze aanpassingen verlengen de tijd die bewoners hebben om te vluchten, geven de brandweer meer tijd om te reageren, en beperken de initiële schade die brand kan veroorzaken.

Advies brandveiligheid

In de uitvoering van dit project heeft Bergh brandveiligheid een eigen planning gehanteerd en zelf contact gezocht met de bewoners. Zo konden zij zelf een afspraak inplannen om in de bergingen de doorvoeringen af te laten dichten. Naar verwachting wordt dit project begin oktober opgeleverd.

Brandwerend afdichten

Brandwerend afdichten is zeer winstgevend op het gebied van tijdwinst op brandverspreiding. Door doorvoeringen in muren en tussen verdiepingen brandwerend af te dichten kan de brand aanzienlijk worden vertraagd. Bent u benieuwd naar de winstgevendheid van brandwerende afdichtingen in uw gebouw? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op


Opdrachtgever: MVGM wonen

Ik help je graag verder

Rob Michielsen

Directeur Stel je vraag