Helvoet Rubber & Plastic Technologies B.V.

  • Industrie
Naar alle projecten

Helvoet Rubber & Plastic Technologies B.V. staat er veilig bij

Voor producent van kunststof precisie onderdelen Helvoet Rubber & Plastic Technologies B.V. in Tilburg heeft Bergh Brandscheidingen B.V. de expertise geleverd om een deel van het bestaande magazijn om te bouwen tot een nieuwe productieruimte. De productieruimte is geschikt gemaakt voor één van de vele producten die ze op deze locatie maken.

Een eis van de verzekeraar bepaalde dat de scheiding tussen de twee productiehallen moet worden voorzien van een brandscheiding, met een WBDBO prestatie-eis van 30 minuten. Hierbij worden de twee productielijnen parallel aan elkaar opgesteld. Daardoor kan Helvoet de twee machines gelijktijdig in bedrijf stellen, met minder operators. Het is noodzakelijk om hiervoor een open verbinding te maken tussen de beide productiehallen die, in geval van brand, gesloten kan worden.

Ongestoord doorgaan met produceren

In samenwerking met onze constructeur, brandveiligheidsadviseur en toeleveranciers is er een werkplan bedacht om de brandwand te realiseren, waarbij er sterk rekening gehouden moest worden met de hygiëne rondom de productieomgeving. De productiehal werd samen met het werkgebied gescheiden door een stofscherm. Zo kon tijdens het bouwproces de productie doordraaien.
Na zorgvuldige planning en voorbereiding brachten we een stofvoorziening aan en hebben we vervolgens de bestaande wandpanelen gedemonteerd. Het productieproces kon ongestoord verdergaan door het tijdelijk verleggen van de transportroutes op locatie.

Rap tempo

Om een open structuur aan te brengen was het noodzakelijk om de constructie aan te passen. Hiervoor maakten de windverbanden plaats voor stevige portalen en kwamen er extra kolommen en liggers bij voor de stabiliteit van de brandwerende sandwichpanelen.
Nadat de gehele constructie gereed was konden de brandwerende sandwichpanelen hun plaats in nemen. Dit gebeurde in een rap tempo waardoor de productiehal al snel vorm begon te krijgen.
Door geschikte werktekeningen en duidelijke communicatie op de werkvloer verliep het proces spoedig en konden de enorme brandwerende rolschermen afgehangen worden aan de stalen portalen.

Opdrachtgever:

Helvoet Rubber & Plastic Technologies B.V.

Ik help je graag verder

Rob Michielsen

Directeur Stel je vraag

Diensten binnen dit project

Inspectie en advies

Het brandveilig maken van een pand is een nauwkeurige klus. Bergh Brandveiligheid inspecteert het pand en adviseert over de te nemen maatregelen.

Brandveiligheidsinstallaties

Wanneer er brand uitbreekt, is het belangrijk om snel te handelen. Door de installatie van de juiste brandveiligheidsinstallaties kan er snel en veilig worden ontruimd.

Online logboek

Het brandveilig houden van een pand kan niet zonder een degelijke registratie van de genomen maatregelen. Met ons online logboek houden we grip op de brandveiligheid.