Oranjehof Bladel

  • Wonen
Naar alle projecten

Stap voor stap naar een veilige omgeving

Woningstichting de Zaligheden uit Eersel heeft 71 huurappartementen aan de Oranjehof te Bladel overgenomen van Stichting Woonbedrijf SWS uit Eindhoven. Woonbedrijf heeft een grote voorraad goede en betaalbare huurwoningen in Eindhoven en omgeving. In de praktijk bleek dat Woonbedrijf vanwege de afstand niet het beheer kon bieden op het niveau zoals zij dat willen.

Woningstichting de Zaligheden kan dit namelijk wel, alleen door een flinke groei op de markt is er weinig capaciteit om diverse projecten te realiseren. Bouwbedrijven hebben zoveel werk, dat vooral grotere klussen pas na minimaal drie maanden kunnen worden ingepland. Woningstichting de Zaligheden ondervond hier ook de nadelen van, ze wilde namelijk het beheer en onderhoud uitvoeren die benodigd was.

Een aanvraag richting Bergh Brandscheidingen bleek uitkomst te bieden voor de woningcorporatie uit Eersel. Door snel te schakelen en juiste partijen met elkaar te verbinden konden afspraken waar gemaakt worden. Mede door de specifieke kennis over brandveiligheid en kracht om in een bestaande omgeving te werken was Bergh Brandscheidingen de geschikte partij om het advies en de uitvoering op zich te nemen.

Het adviestraject is gedaan door adviesbureau Nex2us uit Etten-Leur, hierbij zijn diverse constructieonderdelen beoordeeld en uitgangspunten conform het rechtens verkregen niveau aangegeven. Tot slot zijn er in het voortraject leveranciers benaderd om advies te geven over de verschillende afwerkingsmethodes die benodigd zijn voor een gecertificeerde oplossing.

In een tijdsbestek van 4 weken aan voorbereiding werd er gestart bij Oranjehof met werkzaamheden in het complex. Bewoners werden goed geïnformeerd en konden met eventuele vragen langskomen bij onze keet, wat zichtbaar met het logo Bergh Brandscheidingen op het terrein stond.

De werkzaamheden zullen begin februari 2019 gereed zijn, waarbij een oplevering zal plaatsvinden. Door al onze werkzaamheden te registeren in onze App zorgen wij voor een aantoonbaar brandveilige omgeving.

Opdrachtgever:

Woningstichting de Zaligheden

Ik help je graag verder

Rob Michielsen

Directeur Stel je vraag

Diensten binnen dit project

Inspectie en advies

Het brandveilig maken van een pand is een nauwkeurige klus. Bergh Brandveiligheid inspecteert het pand en adviseert over de te nemen maatregelen.

Onderhoud en beheer

Brandveiligheid is een continu proces waarvoor aandacht nodig is. Wij inspecteren en herstellen de brandscheidingen waar nodig.

Online logboek

Het brandveilig houden van een pand kan niet zonder een degelijke registratie van de genomen maatregelen. Met ons online logboek houden we grip op de brandveiligheid.