Evangelisch Centrum Europoort

  • Wonen
Naar alle projecten

Volledige inspectie brandveiligheid Evangelisch Centrum Europoort

Gelegen in het hart van Rotterdam, aan de Nieuwe Binnenweg 324-326 ligt het Evangelisch Centrum Europoort. Het gebouw lijkt vanuit de winkelstraat niet heel groot, maar het gebouw is van binnen erg ruim en heeft meerdere bouwlagen, dat gebruikt wordt door een Christelijke kerkgenootschap waarbij de ruimtes verschillende functies beoefenen. Kenmerkend is de grote zaal met entree en deze biedt plaats voor 720 personen

Inspectie

Door Bergh Brandveiligheid is in 2015 een volledige inspectie geweest op het gebied van brandveiligheid. Hierbij is gekeken naar de algehele brandveiligheid volgens Bouwbesluit 2012.

Het gebouw bleek na inspectie niet aan alle eisen te voldoen en heeft Evangelisch Centrum Europoort besloten om te gaan sparen om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Uitvoering

In 2017 zijn werkzaamheden door Bergh Brandveiligheid verricht met betrekking tot brandveiligheid van EC Europoort op de 2de verdieping, in een kleine zaal waarbij een brandwerend plafond vereist was. Daarnaast moest de ruimte ook afgesloten worden van het naastgelegen trappenhuis met een open structuur, dit is gebeurt met twee dubbele deuren die met een kleefmagneten aangesloten zitten op de BMI waardoor de ruimte toegankelijk blijft.

Verschillende doorvoeringen door het plafond en wanden zijn afgedicht en geregistreerd in onze APP. Daarbij is er een logboek verstrekt, met daarin de AS-BUILT documentatie en de registraties waarmee ze konden aantonen dat de werkzaamheden conform wet- en regelgeving is gebeurt.

Opdrachtgever:

Evangelisch Centrum Europoort

Ik help je graag verder

Rob Michielsen

Directeur Stel je vraag

Diensten binnen dit project

Inspectie en advies

Het brandveilig maken van een pand is een nauwkeurige klus. Bergh Brandveiligheid inspecteert het pand en adviseert over de te nemen maatregelen.

Onderhoud en beheer

Brandveiligheid is een continu proces waarvoor aandacht nodig is. Wij inspecteren en herstellen de brandscheidingen waar nodig.

Online logboek

Het brandveilig houden van een pand kan niet zonder een degelijke registratie van de genomen maatregelen. Met ons online logboek houden we grip op de brandveiligheid.