Veilig wonen nabij het olympisch stadion

  • Wonen
Naar alle projecten

Nabij het Olympisch Stadion in Amsterdam zijn in het Olympisch Kwartier een 7-tal woonblokken aanwezig. Deze woonblokken zijn volledig voorzien van een parkeerkelder waarbij iedere kelder circa 5.500m2 groot is.

Nadat de Gemeente Amsterdam samen met de brandweer een inspectie had gedaan, kwam men er snel achter dat niet alles voldeed aan de brandveiligheidseisen. De opdrachtgever benaderde Bergh Brandveiligheid voor advies en uitvoering. Voor het advies gebruikten we de tekeningen van de architect en bepaalden daarmee de eisen en de compartimenteringen. Door de afmetingen van de garage moeten we rekening houden met een mate van gelijkwaardigheid door het toepassen van brandveiligheidsinstallaties.

De aanwezige brandmeldinstallatie was in de loop van de tijd onklaar gemaakt door molest en door het verwijderen van de rookmelders die vaak een vals alarm gaven. In ons advies hebben we meegenomen de installatie te voorzien van multisensormelders waardoor ongewenste meldingen tot een minimum worden beperkt. De doorvoeringen in het kelderdek naar de woningen toe waren vanuit de bouw niet conform de norm afgewerkt; manchetten waren bijvoorbeeld wel aangebracht, maar niet bouwkundig afgedicht zodat rook van een beginnende brand naar de woningen toe kon dringen.

De aanwezige doorvoeringen zijn dan ook stuk voor stuk gecontroleerd en aangepast volgens de huidige eisen. Iedere applicatie is uitgevoerd conform het geldende certificaat. Tijdens de werkzaamheden registreerden we direct de aangebrachte voorziening waarbij het geheel is vastgelegd in het online logboek.

Om bouwkundige brandveiligheid helemaal in orde te maken controleerden we deuren en beglazing op de uitvoering en pasten we het geheel aan waar nodig.

Van eerste opname op locatie, advies, uitvoering tot oplevering is dit object in recordtempo brandveilig gemaakt. Meer weten over onze manier van werken? Lees dan hier verder.


Opdrachtgevers:

MVGM, Eigen Haard, MN-wonen

Ik help je graag verder

Rob Michielsen

Directeur Stel je vraag

Diensten binnen dit project

Compartimenteren

Het compartimenteren van jouw pand is nodig om de omvang van een brand te kunnen beperken en veilig vluchten mogelijk te maken.

Online logboek

Het brandveilig houden van een pand kan niet zonder een degelijke registratie van de genomen maatregelen. Met ons online logboek houden we grip op de brandveiligheid.