Doordacht naar een brandveilige situatie in Breda

  • Wonen
Naar alle projecten

Op de grens van de wijken Tuinzigt en Westerpark aan de Argusvlinder ligt locatie Westerwiek en is een locatie waarin verpleeghuiszorg verleend wordt vanuit Stichting Elisabeth. Bij deze vorm van zorg zijn eveneens 85 aanleunappartementen aanwezig in de andere vleugels van het gebouw.

Aanpak

Naar aanleiding van een brandveiligheidscheck die in opdracht van Alwel Wonen is uitgevoerd, zijn een aantal verbeterpunten naar voren gekomen. Met behulp van doordachte uitvoeringsdetails en een plan van aanpak ingezet op een geruisloze uitvoering voor de bewoners, was de opdrachtgever voldoende overtuigd om de opdracht aan Bergh Brandveiligheid te gunnen.

Vanuit de opdracht pakken we brandscheidingen aan rondom de technische ruimtes en vervangen we onderdelen als deuren en beglazing. Een belangrijk deel van de opdracht is het vervangen van de gevels van de woningen aan de binnenzijde die grenst aan het atrium. De huidige beplating voldoet niet aan de eisen ten aanzien van de brandwerendheid en de brandklasse en wordt dus vervangen in een brandwerende beplating.

Resultaat

De werkzaamheden zijn binnen budget en binnen het besproken tijdsbestek uitgevoerd. Als onderdeel van onze inclusieve werkwijze hebben we alle bewoners van het complex betrokken. Door een informatiemiddag te organiseren creëren we meer duidelijkheid over planningen en werkzaamheden. 

Wat kunnen we bij u doen om de werkzaamheden prettiger te maken? Neem nu vrijblijvend contact op.
 

Opdrachtgever:

Alwel Wonen

Locatie: Westerwiek Breda

Ik help je graag verder

Rob Michielsen

Directeur Stel je vraag

Diensten binnen dit project

Brandwerend afdichten

Laat een brand niet overslaan naar naastgelegen ruimtes. Het brandwerend afdichten van gaten, naden en kieren is essentieel voor de brandveiligheid in jouw pand.

Compartimenteren

Het compartimenteren van jouw pand is nodig om de omvang van een brand te kunnen beperken en veilig vluchten mogelijk te maken.

Inspectie en advies

Het brandveilig maken van een pand is een nauwkeurige klus. Bergh Brandveiligheid inspecteert het pand en adviseert over de te nemen maatregelen.