Verpleeghuis en woonzorgcentrum Mariahoeve

  • Wonen
  • Zorg
Naar alle projecten

Er zijn altijd wel veranderingen. Zo ook op (wettelijk) gebied van brandbeveiliging. Bergh Brandveiligheid denkt mee met haar klanten en voorkomt tijdsverlies en onnodige investeringen terwijl er altijd wordt voldaan aan de wettelijke eisen. Dit heeft Bergh Brandveiligheid ook voor Mariahove in Ossendrecht gedaan. In korte tijd zijn er veel verbeteringen aangebracht op brandveiligheidsgebied.

Aanpak

Gelijktijdig met de brandveiligheidwerkzaamheden is het plafond van de algemene verkeersruimten vervangen in een nieuw systeemplafond met hedendaags 600×600 slankraster en strakke witte platen. Door de leeftijd van dit plafond en de uitgevoerde werkzaamheden gedurende de afgelopen jaren was het niet verantwoord dit hier te gebruiken. Doordat dit in 1 fase meegenomen kon worden waren gebreken boven het plafond duidelijk zichtbaar en zodoende waren ook de kleinste gebreken zichtbaar en uitvoerbaar.

Bergh Brandveiligheid verzorgde verder het plaatsen van brandwerende deurnaalden, brandkleppen, ventielen, afdichtingen en vrijloopdeurdrangers.

De technische ruimte (stookruimte) was vanuit de bouw uit onvoldoende afgeschermd ten opzichte van de overige ruimtes. Doordat er een luchtbehandelingsinstallatie verweven zat in deze ruimte was het een hele opgave om de stooktoestellen te scheiden van de overige installaties. Dergelijke ruimtes met verhoogd brandrisico kunnen niet zonder gecertificeerde toepassingen. Deze zijn nu op de juiste manier aangebracht.

Resultaat

Met het nodige vernuft en vakmanschap is Bergh Brandveiligheid hierin geslaagd om een economisch voordelige én 100% brandveilige situatie te maken.

Ben/ken jij iemand die graag met ons meewerkt op de leukste projecten? Neem een kijkje op onze werken bij pagina voor de actuele vacatures en misschien bouw jij binnenkort wel mee.

Vacatures

Opdrachtgever:

Stichting tanteLouise-Vivensis

Locatie: Mariahove

Ik help je graag verder

Rob Michielsen

Directeur Stel je vraag

Diensten binnen dit project

Brandwerend afdichten

Laat een brand niet overslaan naar naastgelegen ruimtes. Het brandwerend afdichten van gaten, naden en kieren is essentieel voor de brandveiligheid in jouw pand.

Compartimenteren

Het compartimenteren van jouw pand is nodig om de omvang van een brand te kunnen beperken en veilig vluchten mogelijk te maken.

Inspectie en advies

Het brandveilig maken van een pand is een nauwkeurige klus. Bergh Brandveiligheid inspecteert het pand en adviseert over de te nemen maatregelen.

Onderhoud en beheer

Brandveiligheid is een continu proces waarvoor aandacht nodig is. Wij inspecteren en herstellen de brandscheidingen waar nodig.

Brandveiligheidsinstallaties

Wanneer er brand uitbreekt, is het belangrijk om snel te handelen. Door de installatie van de juiste brandveiligheidsinstallaties kan er snel en veilig worden ontruimd.

Vergelijkbare projecten

Gerealiseerd

Brandveilig multifunctioneel woonzorgcentrum voor Stichting TanteLouise