Stagiair Pascal is gestart met zijn onderzoek

18-10-2023
Terug naar overzicht

Pascal is derdejaars bedrijfskunde student aan de Avans Hogeschool en is recentelijk begonnen met een onderzoeksstage bij Bergh Brandveiligheid. Over een periode van 20 weken gaat hij onderzoek doen naar verschillende bedrijfsprocessen en bouwt hij aan een plan om deze verder te optimaliseren. We vroeg Pascal wat hem aansprak aan Bergh Brandveiligheid:

Waarom heb je voor Bergh Brandveiligheid gekozen?

Pascal vertelt: “Ik heb voor Bergh Brandveiligheid gekozen omdat mij dit een interessant bedrijf leek, met werkzaamheden die relatief nieuw zijn voor mij. Het leek mij een leerzame kans omdat ik zelf eigenlijk nog nooit van brandscheidingen en andere brandveilige oplossingen had gehoord. Ik leer graag iets nieuws, wat maakt dat Bergh Brandveiligheid en haar activiteiten aansluiten op mijn interessegebied.” 

Wat motiveert jou het meest aan je stage?

“Tijdens mijn stage word ik het meest gemotiveerd door de vrijheid die ik met mijn onderzoek heb. Ik kan, voor zover dat aansluit op de behoefte, zelf een invulling geven aan mijn verbeteronderzoek. Daarmee heb ik de leiding en kan ik zelf beslissingen nemen. Veel in eigen handen hebben brengt een zeker mate van verantwoordelijkheid met zich mee, maar die uitdaging ga ik graag aan.”

“Ook, ben ik een ondernemend persoon, en ben daardoor graag bezig. Deze stage geeft mij de mogelijkheid om mijn ondernemende vermogen toe te passen binnen de organisatie, doordat ik volledig kan focussen op mijn eigen onderzoek. Daarnaast vind ik het ook leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en hun verhaal aan te horen. Op die manier creëer ik een band met mensen, die allemaal hun eigen belangrijke toevoeging hebben binnen Bergh Brandveiligheid.”

Kan je meer vertellen over je onderzoeksonderwerp?

“Bij Bergh Brandveiligheid ga ik een verbeteronderzoek uitvoeren welke betrekking heeft op de kwaliteit binnen het primaire proces. Bergh Brandveiligheid streeft naar het hanteren van een ambitieuze kwalitatieve norm, en ik mag onderzoeken hoe de organisatie die norm op haar processen kan laten aansluiten. In bepaalde elementen van de bedrijfsvoering zullen wijzigingen aangebracht moeten worden, en ik ga inzichtelijk maken welke elementen dat zijn om de gewenste kwalitatieve norm volledig te hanteren.” Aldus Pascal.


Wij kijken enorm uit naar onze samenwerking en wensen hem veel (leer)plezier tijdens zijn stage! Meer weten over stage lopen bij Bergh Brandveiligheid of Bergh Bouwgroep? Kijk hier: 

Stageplaatsen

Ik help je graag verder

Rob Michielsen

Directeur Stel je vraag