Rob deelt succesvolle aanpak van personeelsbinding en -motivatie tijdens live programma

23-06-2023
Terug naar overzicht

Op 9 mei 2023 was Rob Michielsen te gast in een livestream van het UWV dat gericht was op werkgeverschap. Tijdens deze uitzending van ‘Koffietijd’ deelde Rob zijn inzichten over het binden en boeien van personeel, en hoe onze organisatie hiermee is omgegaan vanuit een specifieke visie.

Een van de belangrijkste pijlers van het personeelsbeleid bij Bergh Brandveiligheid is het samenstellen van een persoonlijk ontwikkeltraject voor elke werknemer. Door aandacht te besteden aan individuele groei en loopbaanontwikkeling, worden werknemers gestimuleerd om hun vaardigheden en expertise verder te ontwikkelen, wat zowel hun persoonlijke voldoening als de prestaties van het bedrijf ten goede komt.

Daarnaast stopt Rob veel energie in het creëren en behouden van een platte organisatiestructuur, waarin open communicatie en transparantie centraal staan. Medewerkers worden aangemoedigd om hun ideeën en zorgen te delen, waardoor er een cultuur van wederzijds vertrouwen en betrokkenheid ontstaat. Dit bevordert niet alleen de samenwerking, maar zorgt er ook voor dat eventuele problemen snel worden aangepakt en opgelost.

Een ander opvallend initiatief binnen de organisatie is het stimuleren van vrijwilligerswerk bij opdrachtgevende organisaties. Door medewerkers de mogelijkheid te bieden om hun tijd en vaardigheden in te zetten voor maatschappelijke doelen, wordt niet alleen een positieve impact gemaakt, maar ontstaat er ook een gevoel van zingeving en teambuilding onder de werknemers.

Tot slot streeft onze organisatie werkgeluk hoog in het vaandel. Door rekening te houden met de werk-privé balans van de medewerkers creëren we een comfortabele werkomgeving. Als een van de eerste bedrijven in de branche werken we aan flexibele werktijden voor anders traditionele fulltime functies.

Deze proactieve aanpak heeft geresulteerd in een opmerkelijk laag verzuimpercentage van slechts 2,8%. Het succes van deze initiatieven illustreert de toewijding van de organisatie om een positieve werkcultuur te bevorderen en het welzijn van de medewerkers te waarborgen.

Met de inspirerende visie van Rob Michielsen en de effectieve initiatieven van onze organisatie willen we ons inzetten voor een succesvolle en gezonde werkomgeving waarbij samenwerking en synergie centraal staan.

Wil je meer weten over duurzaam werkgeverschap dan kan je de livestream ondemand terugkijken.
Ik help je graag verder

Rob Michielsen

Directeur Stel je vraag