We groeien uit ons jasje!

09-02-2023
Terug naar overzicht

Ruim twee jaar geleden zijn we begonnen met het initiatief en de voorbereidingen voor de realisatie van het nieuwe bedrijfspand. Op de achtergrond is er al heel wat werk verzet. We staan nu aan de vooravond van een de volgende groeifase; een korte terug- en vooruitblik.

Hoe het begon

Na een aantal pilot-projecten te doen startten we in 2010 vanaf het kantoor in Bergen op Zoom met het uitvoeren van projecten op het gebied van brandveiligheid. Dit betrof met name het afdichten van doorvoeren op brandscheidingen. Vandaar in beginsel de naam Bergh Brandscheidingen. Dit begon al snel wat serieuzere vormen aan te nemen en een verhuizing naar Roosendaal vond plaats in 2013.

De volgende stap

Na eerst een aantal jaar op Klerkenveld nr 11 te hebben vertoefd, zijn we in 2017 ingetrokken op nr 2. Vanaf dat moment is de groei ontzettend hard gegaan. Met een groeiend aantal vaste opdrachtgevers, een onderhoudsafdeling en een eigen installatietechnische tak zijn we vooruitstrevend genoeg en zien we nog een mooie verdere groei. Bij deze groei hebben we enerzijds ruimte nodig voor het huisvesten van de collega`s en materialen en anderzijds draagt een autonome locatie ook bij aan professionalisering van Bergh Brandveiligheid. Op deze manier geven we de juiste uitstraling naar onze klanten en potentiële collega`s. Maar bovenal creëren we een fijne werkplek. 

Het ontwerp

Na een inventarisatie, opstellen van een programma van eisen en een grove maasaastudie is de keuze gemaakt om ons nieuwe bedrijfspand uit te voeren met het VOXS Bouwsysteem. Bergh Bouwsystemen heeft dit prachtige eigen systeem ontwikkeld met houten kolommen en betonnen vloeren, dat circulair en deels biobased is.

En wat ziet het nieuwe bedrijfspand er veelbelovend uit! De eerste schetsen dateren al van vorig jaar waarbij we intensief met het architecten- en adviesbureau Archikon hebben samengezeten om onze eisen en wensen te verwerken tot het resultaat wat hier te zien is.We wilden voor het kantoor en de werkplaats één uiterlijk, één blok dat op de locatie staat zonder de functie te verklappen. Het uiterlijk is strak met een donkere kleurstelling op de gevel en kozijnen. De verticale belijning geeft een diepte effect op de zwarte gevel. Met strategische openingen in de oost-, west-, en zuidgevel zien voorbijgangers dat het meer is dan een zwart blok, de nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en het gebouw geeft een deel van het interieur prijs met de houten kolommen en warme uitstraling.

In het gebouw ervaar je de zicht- en looplijnen door het pand met de kolommenrijen zonder de functionaliteit als kantoor te verliezen. De plattegronden maken bij uitstek gebruik van de stramienen zonder dat het toekomstbestendigheid in het geding komt. 

Een fijne werkplek

De grote wens was een open structuur waarin veel contact mogelijk is tussen de collega`s. Op de begane grond is een kantine gesitueerd die tevens dienst doet als grote bijeenkomstruimte en cursusruimte. Het plan is om hier Bergh Bouwgroep breed cursussen en workshops te kunnen verzorgen waarbij meer interactie is tussen de bedrijven in de bouwgroep. Ook gaan we door met opleiden van mensen met afstand tot de techniek en maken we in de werkplaats een ruimte waar praktijkoefeningen kunnen worden gedaan. 


De uitvoering

De bouw zal worden uitgevoerd door onze collega`s van Bergh Bouwsystemen. Het grondwerk is gestart en vanaf februari zal er een aaneenschakeling van bouwactiviteiten volgen. Als alles een beetje meezit kunnen we rond de herfst opleveren, zodat we rond het eind van dit jaar kunnen verhuizen. 

Meer lezen over het project? Lees hier verder:

Bergh Bouwsystemen 

Ik help je graag verder

Rob Michielsen

Directeur Stel je vraag