Bewust Veilig Dag 2022

05-04-2022
Terug naar overzicht

Eind maart hebben waren wij uitgenodigd voor ‘Bewust veilig dag’ in de  brandweerkazerne in Oostburg. In samenspraak met de veiligheidsregio, contactpersoon Fred Moens konden we gebruik maken van hun locatie.

Hier werd er aandacht geschonken aan veiligheid, in het breedste zin van het woord. Met een mooi welkomstwoord van Johan de Feijter, wordt er door Gino de Jonghe verteld over de veiligheid op de bouwplaats binnen de projecten van ZorgSaam. Met name proactiviteit was een sleutel om in de toekomst dodelijke slachtoffers te beperken. Binnen ZorgSaam worden met name leidinggevenden gestimuleerd om zichtbaar en actief te acteren. 

Vervolgens werd het verhaal overgenomen door Monique Luijk, die de coördinatie omtrent brandveiligheid binnen ZorgSaam verder toelichtte. Ze vertelde hoe brandveiligheid aan de orde kwam in de organisatie en hoe actief ZorgSaam hier momenteel mee bezig is.

Rob Michielsen sloot daarop aan met de brandveiligheidsapp om het onderhoud en beheer voor compartimentering te beheren en heeft samen met Niels hier een aanvullende toelichting op gegeven. Waarbij het slotwoord werd gehouden door Fred Moens met name over de bewustwording van veiligheid door toch iedere keer met een kritische blik te kijken waar de veiligheid gewaarborgd kan worden.

Als afsluiter werden de inzichten van die dag opnieuw besproken onder het genot van een hapje en drankje.


Ik help je graag verder

Rob Michielsen

Directeur Stel je vraag