Brandveiligheid-talent Robin van Peer start onderzoek naar veiligheidscultuur

07-10-2021
Terug naar overzicht

“Hallo allemaal,

Mijn naam is Robin van Peer, 20 jaar oud en ik ben de nieuwe stagiair van Bergh Brandveiligheid vanuit de opleiding Integrale Veiligheidskunde op het Avans in Breda. Tijdens deze opleiding krijg je te maken met verschillende veiligheidsvraagstukken en je bekijkt deze van juridische, economische, psychologische en bestuurskundige kant. Elk blok krijgen we te maken met een andere sector, zoals de zorg, evenementen, industrieterreinen, bedrijven etc. Ook train en ontwikkel je vaardigheden op het gebied van onderzoek, advies en management.

In het 3e jaar van de opleiding loop je stage bij een zelfgekozen bedrijf, de stage is gericht op meelopen, zo kan ik zien hoe het er in het werkleven aan toe gaat. Mijn interesses liggen van jongs af aan al bij de brandweer. Vandaar dat ik opzoek ben gegaan naar een stageadres wat goed bij deze interesse past, en uitgekomen bij Bergh Brandveiligheid.

De eerste stageweken zijn heel goed bevallen, het is een fijne organisatie met leuke collega’s. Ik heb in de eerste weken gewerkt aan mijn plan van aanpak, en heb ik al twee keer mee mogen lopen. Het is erg interessant om verschillende brandveiligheid gerelateerde zaken in de praktijk te zien, zoals brandwerende deuren en het afdichten van doorvoeringen, zo krijg ik een goed beeld van hoe het eraan toe gaat.

Naast het meelopen in de praktijk werk ik ook aan een klein onderzoek, waarbij ik mezelf ga verdiepen in de veiligheidscultuur van Bergh Brandveiligheid en hoe we deze ook in de toekomst op pijl kunnen houden. Ik heb heel veel zin in mijn stage de komende vijf maanden en hoop natuurlijk op een succesvol onderzoeksresultaat.”

Vanuit Bergh Brandveiligheid zijn we heel blij met Robin en doen we er veel aan om hem alle facetten van de brandveiligheid sector te laten zien. Mocht je iemand kennen of zelf geïnteresseerd zijn in een afstudeer/meeloopstage bij Bergh Brandveiligheid, neem dan gerust contact op, of kijk voor meer informatie bij onze vacatures!

Stage vacatures

 

 

Ik help je graag verder

Rob Michielsen

Directeur Stel je vraag