Bedrijfscursusdag Bergh Bedrijven 2016

20-11-2016
Terug naar overzicht

Bedrijfscursusdag 2016

De Bergh Bedrijven en haar medewerkers blijven leren. Elke dag in het werk natuurlijk. Maar ook tijdens opleidingsdagen. Zo worden theorie en praktijk met elkaar verbonden. Jaarlijks houden wij daarom de Bedrijfscursusdag.

Op vrijdag 4 november was het zover. Vroeg in de ochtend verzamelden we op kantoor en eenmaal compleet vertrokken we gezamenlijk richting Rotterdam. Op het oude RDM- terrein werden wij verwacht bij ICDuBo Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen.

Na de koffie en thee met iets lekkers erbij, werden wij in twee groepen onderverdeeld voor een rondleiding. Op een vakkundige manier werd het een en ander getoond en voorzien van de nodige informatie hoe om te gaan met duurzaam bouwen. Er is bij ICDuBo van alles te zien over installaties, bouwmaterialen en zonne- en windenergie.

Aansluitend aan de rondleiding gingen we naar Concept House Village; een drietal woningen die ontworpen en gebouwd zijn door diverse opleidingsinstituten met als thema duurzaam bouwen.

In de middag zijn we naar RDM Makerspace gegaan, waar we onder begeleiding van een aantal instructeurs de workshop Rube Goldberg gingen volgen. We werden in zes groepjes verdeeld en kregen de opdracht een Rube Goldberg Machine te creëren. Er werd hard en enthousiast gewerkt en onderling gecommuniceerd om uiteindelijk tot een werkende Rube Goldberg Machine te komen.

En ja hoor! Hij was groot, er was gebruik gemaakt van allerlei materiaal, zoals hout, pvc elektronica, auto’s, ballen, knikkers en zelfgemaakte dominostenen.
Tadaaaa, de machine werkte ook nog, tot twee keer toe!!

En de uitsmijter: in het afsluitend woordje van de organisatie kregen wij zelfs te horen dat wij de eerste groep waren die een volledige en werkende machine hadden. Hier zijn wij stiekem wel trots op natuurlijk. Het laat zien; als we iets doen, doen we het goed.

We sluiten deze actieve middag af bij de ’oude feest ruimte voor de werknemers van de RDM‘, tegenwoordig genaamd Café restaurant Courzand. Onder het genot van een hapje, drankje en een heerlijk diner werd de dag nabesproken, waarbij je kon zien en horen dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad.