Bergh Brandveiligheid leidt specialisten op

02-07-2018
Terug naar overzicht

Echte vakmensen zijn lastig te vinden


zeker in ons specialistische vakgebied van brandveiligheid. Er zit dus maar 1 ding op; zelf opleiden! Met behulp van het UWV, het werkgeverservicepunt in Breda is een wervingscampagne opgezet. De belangstelling hiervoor was groot en zijn we met 3 personen dit opleidingstraject gestart.

Opleidingstraject

Helaas bestaat er geen standaard opleiding voor vakman bouwkundige brandpreventie, zoals die wel voor schilder of timmerman bestaat. Hierdoor hebben we samen met Bouwmensen een specifiek opleidingsprogramma opgezet met daarin algemene vakkennis en gereedschapskennis. Onze eigen projectteams, vakmensen en productleveranciers zorgden voor het brandveiligheidsaspect. Ook gingen de kandidaten op voor het VCA-certificaat, en met succes!

Alleen maar winnaars

Inmiddels is het 1 juni geweest en kunnen we met trots melden dat we alle drie de kandidaten een baan hebben aangeboden. Gedurende de opleidingsperiode hebben we ook een aantal maatschappelijke projecten uitgevoerd.

Een succesverhaal dus met alleen maar winnaars. Inmiddels zijn we de tweede tranche gestart met nog 2 kandidaten welke we tevens installatietechnische brandveiligheid zullen bijbrengen. Deze vakmensen gaan we dan ook inzetten op onze brandveiligheidsprojecten waar we bijvoorbeeld brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties aanbrengen.