Antonius Ziekenhuis Oostburg

18-04-2019
Terug naar overzicht

ZorgSaam is een specialist in zorg voor jong en oud in de regio Zeeuws-Vlaanderen én daarbuiten. Om dit mogelijk te maken heeft ZorgSaam veel panden in beheer. Deze locaties, met name de ziekenhuizen en zorgcomplexen, dienen te voldoen aan de vereiste niveaus op het gebied van brandveiligheid

ZorgSaam Ziekenhuis Antonius in Oostburg

Na een prettige samenwerking bij ZorgSaam Vremdieke in Hoek zijn we momenteel bezig bij het ZorgSaam Ziekenhuis Antonius in Oostburg. Daar brengen we de brandveiligheidsvoorzieningen op orde. Zo hebben we brandwerende puien aangepast en waar nodig vernieuwd. Daarnaast hebben we de doorvoeringen door de brandscheidingen voorzien van een brandwerende afwerking.

Voortgang werkzaamheden

Bij het Antonius ziekenhuis hebben we inmiddels 3 van de 5 verdiepingen afgerond. De overige verdiepingen worden in de toekomst onderhanden genomen. Het is een uitdagend project waarbij we voornamelijk rekening moeten houden met verschillende facetten die bij een ziekenhuis komen kijken. Door middel van een fasering per verdieping en een goede voorbereiding, samen met het projectbureau van de vastgoedorganisatie binnen ZorgSaam, wordt op een professionele manier vooraf rekening gehouden met het in bedrijf zijn van de diverse afdelingen.

Aan de hand van werkoverleggen en een goede communicatie worden oplossingen voorgedragen en uitgevoerd. Zo wordt er rekening gehouden met de werknemers, gebruikers en patiënten tijdens onze werkzaamheden. Denk hierbij aan het op aangepaste tijden boren waardoor er zo min mogelijk of geen overlast veroorzaakt wordt of andere alternatieven zoals het wijzigen van de brandcompartimentering.

Er zijn positieve reacties, met name van de gebruikers in het ziekenhuis, op het gebied van orde en netheid. Graag houden we dit in stand zodat we in de toekomst nog meer kunnen bieden voor ZorgSaam en kunnen werken aan een langdurige fijne samenwerking.