Brandveiligheid WVS-Groep

23-04-2019
Terug naar overzicht

Inspectie en advies


Na een prettig gesprek met de afdeling gebouwenbeheer konden wij qua brandveiligheid voor de WVS-groep iets betekenen. Hierbij hebben we gezorgd voor een passend advies waarbij we de aanwezige brandveiligheidsvoorzieningen toetsen aan het Bouwbesluit. Dit heeft ervoor gezorgd dat de compartimentering dermate vereenvoudigd kon worden zodat intensieve onderhoud-/herstelwerkzaamheden niet uitgevoerd diende te worden.

Mede door een passend advies en de prettige samenwerking in het voortraject, heeft Bergh Brandscheidingen het vertrouwen gekregen en de opdracht om de uitvoering op te pakken.

Uitvoering

De werkzaamheden zijn uitgevoerd in vakantieperiodes wanneer het gebouw gesloten was, waardoor de gebruikers zo min mogelijk last hadden van onze werkzaamheden. Het volledige gebouw is onder handen genomen, waarna het uiteindelijk weer veilig in gebruik is genomen.

We hebben de staalconstructie brandwerend omkleed, diverse deuren en beglazingselementen vervangen voor brandwerende varianten en natuurlijk de doorvoeringen door de brandscheidingen voorzien van een brandwerende afwerking.

Door kwaliteit te leveren en door een goede communicatie met de gebruikers is het project goed verlopen. Momenteel wordt er gezorgd dat we het onderhoud van de brandscheidingen kunnen blijven verrichten zodat het gebouw ten alle tijden op het gewenste niveau blijft qua brandveiligheid.