Bruisend Brandveilig

24-10-2019
Terug naar overzicht

In het mooie Vlissingen en Oost-Souburg werken onze vakmensen aan het verbeteren van de brandveiligheid van een aantal wooncomplexen van l`escaut Woonservice.

Onze rol als specialist op het gebied van bouwkundige brandpreventie is een zo praktisch mogelijk plan te bedenken waarmee we de brandveiligheid vergroten op een betaalbare manier. Dit met tevens een zo minimaal mogelijke inspanning om de overlast voor de bewoners te beperken.

Upgraden brandveiligheid

De betaalbaarheid van de aanpassingen hangt samen met de huidige kwaliteit van de woonlocaties. Deze zijn over het algemeen traditioneel opgetrokken uit metselwerk en beton. Op dat moment zijn aanpassingen makkelijker uit te voeren doordat de ondergronden al een basis-brandwerendheid hebben. Dit in tegenstelling tot modernere (lichte) bouwmethoden waarbij we eerst de constructie en de ondergronden op niveau moeten brengen.

Belangrijke factor bij het upgraden van de brandveiligheid zijn de mutaties die in de afgelopen jaren zijn uitgevoerd met name in de installaties. Denk aan het in de loop der jaren aanbrengen van internetkabels/glasvezel, ventilatiesystemen en PV-panelen met meters tot in de woningen. Zelfs een eenvoudige toiletrenovatie waarbij een inbouwtoilet wordt aangebracht en de afvoerleiding weggewerkt wordt geeft ons een uitdaging en vaak onnodige extra kosten.

Haalbaar

Juist doordat onze opdrachtgever al die jaren doordacht onderhoud en renovatiewerk heeft uitgevoerd, was het voor ons relatief eenvoudig om de brandveiligheid op niveau te brengen. Vanzelfsprekend doen we dit met producten die hiervoor geschikt zijn en uiteindelijk voor de eindgebruiker niet als hinderlijk worden ervaren op esthetisch en gebruiksvlak.

Over l’escaut

l’escaut woonservice werkt aan wonen. Zij stellen daarbij de huurders centraal. De behoefte aan goede en betaalbare woningen in een prettige omgeving is daarbij de leidraad in het ontwikkelen en innoveren van hun dienstverlening. Ook hun medewerkers zijn vakmensen, betrokken bij de kwaliteit van de woondienstverlening en ondernemend.

L`escaut beheert een woningbestand van ongeveer 6.500 woningen en appartementen in Vlissingen en Oost-Souburg.