Een spetterend brandveiligheidsproject

11-11-2019
Terug naar overzicht

Een spetterend brandveiligheidsproject


Soms is het tijd om de brandveiligheid van het gebouw tegen het licht te houden en te laten voldoen aan de laatste eisen en wensen. De Gemeente Den Haag gunde ons de opdracht om de brandveiligheid te upgraden en aantoonbaar te laten voldoen.

We vervingen deuren die beschadigd waren door het intensieve gebruik op deze locatie. Ook al is in de basis iets goed uitgevoerd: door gebruik en veroudering van de materialen kan de kwaliteit achteruitgaan. Onze opdrachtgever heeft hierop geanticipeerd en liet het totale object inspecteren en waar nodig aanpassen.

Dit alles gebeurde tijdens de zomersluiting van afgelopen zomer. Met slechts 3 beschikbare weken klaarden we de klus samen met mede-aannemers voor schoonmaak en interne verbouwingen. Door een gezamenlijke inzet van eenieder en een eenduidige coördinatie van de opdrachtgever kon het zwembad zelfs in het weekend al open.

Kortom: een spetterend project.

Bergh Brandveiligheidsinstallaties verzorgde de aansluitingen van het EI60 Firescreen van Hoefnagels, de aanpassingen aan de BMI en het voorzien van extra kleef- en vasthoudmagneten op de binnendeuren in het zwembad.